Pružanje podrške žrtvama obiteljskog nasilja od 2020. godine i u područnom uredu udruge ZvoniMir u općini Kistanje

Udruga ZvoniMir 2018. godine, registrirala je Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja te je time postala jedina licencirana udruga sa Savjetovalištem ovakvog tipa na području Šibensko – kninske županije. Usluge Savjetovališta obuhvaćaju pružanje pravne, emocionalne i administrativne podrške te socijalno i psihološko savjetovanje kroz individualni i grupni rad. Usluge su dostupne u našim uredima u Kninu i Drnišu te smo od 2020. godine, projektom „Korak hrabrosti“ usluge Savjetovališta proširili i na područje općine Kistanje kroz rad našeg područnog ureda.
Ukoliko trebate odgovore na pitanja:

Gdje i kako potražiti podršku?
Kome se obratiti kao žrtva obiteljskog nasilja i koja su vaša prava?
Koja su prava žrtve ili svjedoka kaznenog djela?
U kojem pravcu ide postupak?
Kako premostiti period do samostalnog života nakon razvoda?


Smatrate da vam je potrebna pomoć stručnjaka za navedena i slična pitanja, ukoliko se osjećate ugroženo u svom okruženju i imate potrebu razgovarati, obratite se:
* osobnim dolaskom na adresu područnog ureda Udruge Dr. Franje Tuđmana 101 (kod vatrogasnog doma) u Kistanjama, utorkom u vremenu od 08:00 do 13:00 sati
*elektroničkom poštom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili
* telefonskim putem na 022 662 554 i 091 2015 5125.
Projektom „Korak hrabrosti!“, koji je u  potpunosti podržan i financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Vidimo se u udruzi ZvoniMir!