Posjet Župana Šibensko kninske županije dr.sc.Marka Jelića Općini Kistanje

Župan Šibensko kninske županije Marko Jelić je u ponedjeljak , 23. kolovoza 2021. godine, posjetio Općinu Kistanje, gdje je održan sastanak sa Goranom Reljićem, načelnikom Općine Kistanje; Rokom Antićem, zamjenikom općinskog načelnika iz reda pripadnika hrvatskog naroda; Paškom Ivanovićem, vijećnikom Općinskog vijeća Općine Kistanje; Sandrom Ardalić i Mariom Bilaćem iz Jedinstvenog upravnog odjela Općine Kistanje i Sašaom Ležaićem, koordinatorom SNV-a.

2 1
Ključna tema sastanka bila je podršku Županije za stavljanje u funkciju i rad Ruralnog Poduzetničkog centra -Inkubatora „Krka“ ,Kistanje, gdje je župan istaknuo da će Općina Kistanje imati punu pomoć od strane Županije, a posebno Razvojne agencije Šibensko-kninske županije. Župan je istaknuo kako će Županija također pomoći i podržati rad nove tržnice u Kistanjama (EKO centar).

2 2
Nadalje razgovaralo se i o problemima javnog prijevoza koje Općina Kistanje ima, te prometnoj povezanosti sa gradovima Šibenikom i Zadrom, o planiranju i izgradnji pješačkih i biciklističkih staza na području Općine Kistanje, o izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Kistanje i usklađenosti sa županijskim izmjenama i dopunama prostornog plana. Razgovaralo se i o mogučnosti izgradnje dodatnih učionica u Osnovnoj školi Kistanje, te stipendiranju deficitarnih zanimanja.