Održan sastanak stručne podrške za gerontodomaćice zaposlene u projektu "Žene rade"

Dana 3.2.2021. sukladno epidemiološkim mjerama održan je sastanak stručne podrške za sedam gerontodomaćica zaposlenih u sklopu projekta „Žene rade“. Zaposlene žene su iznijele svoja iskustva u radu s krajnjim korisnicima. Projekt na terenu ide prema planu, korisnici su zadovoljni pruženim uslugama, a gerontodomaćice su i ovom prilikom izrazile želju da se ovakva vrsta projekta i dalje nastavi na području općine Kistanje.
Opširnije...

Projekt "Žene rade": provedba za vrijeme pandemije COVID-19

S obzirom na pandemiju bolesti COVID-19, projekt „Žene rade“ posljednjih mjeseci se odvija uz posebne mjere opreza. Kako bi krajnji korisnici s područja općine Kistanje svakodnevno primali usluge dostave hrane, lijekova i higijenskih potrepština, kao i pomoć pri kućanskim poslovima, zaposlene gerontodomaćice su dobile posebne upute za rad.
Opširnije...

Održan partnerski sastanak i sastanak stručne podrške za žene zaposlene u sklopu projekta "Žene rade"

Dana 12.10.2020. u općini Kistanje održan je partnerski sastanak u sklopu projekta „Žene rade“. Projektni partneri su analizirali dosadašnje projektne rezultate. Projekt se odvija prema planu, a zaposlene žene i njihovi korisnici navode pozitivna iskustva i želju da se projekt i dalje nastavi.
Opširnije...

Održan sastanak stručne podrške za žene zaposlene u sklopu projekta "Žene rade"

Dana 26.8.2020. u Kistanjama je održan sastanak stručne podrške za žene zaposlene u sklopu projekta „Žene rade“. Od 1.6.2020. zaposleno je 7 novih žena na radnom mjestu gerontodomaćica. Tijekom provedbe projekta predviđeno je kontinuirano održavanje sastanaka stručne podrške, a ovog puta, sukladno epidemiološki mjerama, na sastanku su sudjelovale 3 novozaposlene žene, a u sljedećem terminu podrška će se održati za preostale žene.
Opširnije...

Održana javna prezentacija projekta "Žene rade"

Dana 10.7.2020. u prostorijama Općine Kistanje održana je druga javna prezentacija projekta „Žene rade“. Budući da je od 1.6.2020. zaposleno 7 novih žena na radom mjestu gerontodomaćica, ovo je bila prilika za predstavljanje detaljnijih informacija o projektu, kako novozaposlenim ženama, tako i široj javnosti. Voditeljica projekta, Tanja Tešija, prezentirala je dosadašnje rezultate projekta s naglaskom na važnost programa Zaželi za teže zapošljive skupine žena i za njihove krajnje korisnike. Na projektu je do sada zaposleno 14 žena s područja Općine Kistanje, a minimalno 90 starijih osoba imat će priliku primiti usluge pomoći u kući i mjesečni paket kućanskih i higijenskih potrepština.
Opširnije...

Zaposleno sedam novih žena u sklopu projekta "Žene rade"

Od 1. lipnja 2020. godine u sklopu projekta "Žene rade" zaposleno je sedam novih žena. U prvoj godini provedbe projekta bilo je zaposleno sedam žena koje su obavljale posao gerontodomaćice i na taj način olakšavale svakodnevnicu krajnjim korisnicima s područja Općine Kistanje. Novim zapošljavanjem ispunjen je pokazatelj broja zaposlenih žena (na projektu je ukupno zaposleno 14 žena). Novozaposlene žene imaju priliku raditi narednih 11 mjeseci, a projekt završava u kolovozu 2021. godine.

Aktivnosti projekta "Žene rade" za vrijeme trajanja pandemije COVID-19 odvijale su se uz velike mjere opreza i socijalnu distancu, sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ovakvom prilagodbom rada zaposlenih žena osigurana je maksimalna zaštita zdravlja krajnjih korisnika, koji spadaju u najrizičniju skupinu (osobe iznad 65 godina starosti), a ujedno nisu bili ostavljeni bez pomoći u ovoj izvanrednoj situaciji. Gerontodomaćice će i dalje obavljati svakodnevne aktivnosti uz mjere opreza i brigu za krajnje korisnike.

Projekt "Žene rade" provodi se u sklopu programa Zaželi, a ukupan iznos sredstava iznosi 1.490.469,96 HRK. Projekt financira Europska Unija u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda.

Održan sastanak stručne podrške za žene zaposlene u sklopu projekta "Žene rade"

Dana 11. ožujka 2020. godine u Općini Kistanje održan je sastanak stručne podrške za žene zaposlene u sklopu projekta „Žene rade“. Sastanak je predvodila Nives Ivelja, direktorica Udruge „MI“ – Split, koja je u sklopu projekta angažirana kao mentor. Od samog početka projekta kontinuirano se organiziraju sastanci stručne podrške na kojima zaposlene žene imaju priliku reći svoje dojmove i mišljenja o projektu i prenijeti svoja iskustva kao i iskustva krajnjih korisnika – osoba starije životne dobi kojima se pružaju usluge pomoći u kući. Također, žene su kroz redovite sastanke informirane i pripremljene na situacije u radu s korisničkom skupinom. Žene su i ovom prilikom iskazale pozitivna iskustva i želje da projekt potraje što duže.
Opširnije...
eustrukturniucinkoviti

Projekt "Žene rade"

zene rade baner
inkluzivnainkluzivna