17. Susret: radionica degustacije mladih bijelih vina

Sedamnaesti Susret s lokalnim stanovništvom održat će se u utorak, 21. studenoga 2023. od 14 do 16 sati u konferencijskoj dvorani Eko kampusa "Krka" u Puljanima.

Voditelj radionice degustacije bijelih vina bit će mr. sc. Stipe Ivić, stručni suradnik za vinarstvo i vinogradarstvo u Zavodu za biljne znanosti Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu. Organoleptičko ocjenjivanje vina podrazumijeva ocjenjivanje vanjskog izgleda vina (boje i bistroće), mirisa, okusa, ukupnog dojma i prepoznatljivosti sorte od koje je vino proizvedeno.



eko kampus krka

Na Susretu će se okupiti lokalno stanovništvo koje živi i radi na širem području Krke. Svi koji prerađuju grožđe mogu donijeti uzorak svog mladog bijelog vina na individualizirano savjetovanje kako bi na temelju analize organoleptičkih svojstava vina dobili stručno mišljenje o njemu. Za degustaciju treba donijeti 0,5 l bijelog vina u staklenoj ili plastičnoj boci.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ zainteresiranim stanovnicima šireg područja Krke omogućuje besplatnu analizu mladog ili odležanog vina. Za tu potrebu, lokalni stanovnici na Susret mogu donijeti i jedan uzorak od 0,5 l bijelog ili crnog vina, u staklenoj ili plastičnoj boci.

Sudjelovanje na 17. Susretu slobodno je za sve zainteresirane.

mr. Katia Župan, CSOJ

Rukovoditeljica Odsjeka za odnose s javnošću

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.np-krka.hr